Защо единственото лечебно заведение в Несебър няма паркинг?

blank
Кадър: bTV
- Реклама -

Достъпът с автомобил до единственото лечебно заведение в Несебър е затруднен, заради липса на обособен паркинг. Паркоместа има, но те са изключително малко и това се превръща в проблем, когато има спешен случай.

Полицаите глобяват всеки пациент, който иска да отиде на лекар и паркира пред Здравната къща в морското градче.

„Дойдох на преглед с детето си и спрях малко по-надолу, защото нямаше места. Малко по-късно, когато се върнах, ме глобиха. Полицаят, зави, че има лично разпореждане на кмета. Платих глобата, но въпросът не е в парите, проблемът е, че ако дойдеш в спешна ситуация, няма къде да спреш“, каза пред bTV Олга Янулова, която е потърпевша.

- Реклама -

Това е единственото медицинско заведение в града. Преди време в близост до него е имало обособен паркинг, който обаче е премахнат, за да бъде направена автобусна спирка.

От община Несебър отказаха да застанат пред камерата на bTV, но заявиха, че на 100 метра от сградата има платен общински паркинг където срещу 2 лева всеки може да остави колата си и да ползва медицински услуги.

В града е организиран обществен съвет, който иска обществено обсъждане на проблема, но неговите предложенияще бъде разгледан от ОС на Несебър след края на летния сезон.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -