Хари обяви какво ще направи след смъртта на кралица Елизабет Втора

67
blank

Нов удар срещу короната подготвя принц Хари. Той ще пусне не един, а най-малко два тома от своите мемоари. Той обаче ще направи това едва след смъртта на своята баба – британската кралица Елизабет Втора.

Изданието се позовава на американското издателство „Пенгуин рандъм хаус“, което има договор с принц Хари и съпругата му Меган. Според тях в документа е записано публикуването на четири книги, в това число и двата тома мемоари на принца. Третата книга ще е ръководство за здравословен начин на живот, която ще напише Меган. Темата на четвъртата книга засега не е известна, съобщава в. „Дейли мейл“, предаде DarikNews.

Според британския таблоид семейството е обещало да сключи договор с издателство, което им предлага най-висока сума, като началната цена е била 25 милиона долара. Според източници за четирите книги Хари и Меган може да получат 35-40 милиона долара.

Представител на принц Хари първоначално отказа коментар на информацията, но после заяви, че изданието тиражира неверни и опетняващи семейството сведения.

В началото на седмицата „Пенгуин рандъм хаус“ съобщи, че книга с мемоарите на Хари ще се появи на пазара в края на идната година. В нея принцът детайлно щял да разкаже за натрупания опит, за приключенията си, за загубите и жизнените уроци, които са го формирали като личност.

Приходите от книгата щели да отидат за благотворителност, но според британски наблюдатели Хари ще получи солиден аванс за писанието и ще продължи да получава и суми за авторски права.

Тогава обаче за появата на втора книга с мемоари не беше споменато. Сега „Дейли мейл“ предполага, че именно в нея могат да се появят най-скандалните подробности за отношенията между принца и други членове на британското кралско семейство.