Тонове скална маса се изсипаха на пътя край Търново: Младежи се разминаха на косъм от инцидент (ВИДЕО)

blank
колаж: "Нова Варна"
- Реклама -

Огромни скали са се свлекли на пътя край Велико Търново, като от падането едва не са пострадали младо момче и момиче, които през това време са пътували.

За кратко пътят Русе – Свиленград край Велико Търново е бил затворен.

Александра и Кристиян стават очевидци на свличането на над 100 тона скална и земна маса на пътя. Инцидентът е станал секунди преди да минат през участъка в неделя вечерта.

- Реклама -

„Имаше пушек, нищо не се виждаше”, разказва Кристиян Кънев.

„Две секунди ни деляха от сигурна смърт. Щеше да ни премаже”, допълва Александра Димитрова.

От Агенция „Пътна инфраструктура” разчистват пътя след час. Причината за свличането е ерозия на скалите.

„Това е трудно предвидима ситуация. Не може да се предвиди кога би станало. Правим си обходи, наблюдаваме къде са надвиснали скалните маси”, заяви пред NOVA инж. Венцислав Ангелов – директор на ОПУ-Велико Търново.

Участъкът е отворен за движение и е необезопасен. Необходими били обаче спешни действия. „Трябва да се обрушат скатовете, както и настилката в така наречените Присовски завои да се подмени”, допълни Ангелов.

Отсечката, позната като Присовски завои е част от международния транспортен коридор Русе-Свиленград. Проблемът с честите катастрофи и рискови ситуации е от повече от 20 години. От АПИ заявиха, че за да се намалят инцидентите в този участък е необходимо кардинално решение на проблема – изграждане на нова отсечка от около един километър.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -