Мъж е с опасност за живота след катастрофа

587

50-годишен мъж е с опасност за живота след пътнотранспортно произшествие с мотопед. Сигнал за инцидента е приет малко преди 21:30 часа на 9 юли, съобщиха за медия „Нова Вест“ от Пресцентърът на ОДМВР-Шумен.

Съобщено било, че мъжът се движил с мотопед от село Каспичан в посока към град Каспичан и паднал в крайпътна канавка. На място веднага били насочени екипи на полиция и спешна помощ. Пътните полицаи установили, че произшествието настъпило след управление с несъобразена скорост. Водачът загубил контрол над мотопеда на остър десен завой , напуснал платното за движение, и паднал в крайпътната канавка.

Откаран е с екип на ЦСМП в шуменската болница, където след преглед му е установена черепно-мозъчна травма, пневмоторакс на белия дроб. Настанен е за лечение с опасност за живота. Взета му е кръвна проба за лабораторен анализ. 50-годишният водач управлявал нерегистриран по надлежния ред мотопед. Към момента е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство след като бил установен да шофира след употреба на алкохол. Образувано е досъдебно производство.