Убийство или нещастен случай: Каква е причината за смъртта на 15-годишната Ипек?

324

Тяло на 15-годишно момиче беше открито във Велико Търново в сряда вечерта. Работи се по случая, като се изяснява дали става въпрос за убийство. Трупът е намерен на отдалечено място в краен квартал на града.

Намериха труп на малолетно момиче във Велико Търново: Задържаха заподозрян за убийство

Близките на жертвата в село Ресен заплашват със саморазправа и искат незабавно разкриване на виновника.

Сигналът за намерено мъртво момиче, вероятно паднало от скала, е подаден в сряда около 18:30 часа. 15-годишната ученичка от Гимназията по електроника Ипек от близкото село Ресен била забелязана последно сутринта. Семейството ѝ е в шок от случилото се и твърдят че 41-годишен мъж от селото е убил дъщеря им.

„Загубено е вече, няма я, няма справедливост в България за този, който отвлече детето ми“, каза пред Bulgaria ON Air майката на починалото момиче.

„Няма справедливи закони в България, смърт за него! Това дете какво е изживяло, тя е само на 15 години, нищо не е видяла от живота…“, коментира лелята на ученичката – Мария Асенова.

Ивайло Савов, който е чичо на Ипек, допълни, че мъжът, когато те подозират, е наркоман.

Последно девойката била в Горна Оряховица заедно със своя приятелка. А до тялото бил открит накъсан международен паспорт.

„Работи се по всички версии – тоест нещастен случай, самоубийство, непредпазливо убийство или умишлено. Тялото е извадено вчера към 18:30 и се извършва повторен оглед с участие на алпинисти“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура Илиян Благоев.

До момента въпреки обвиненията на близките няма задържан извършител.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

По публикацията работи: Мариела Анастасова