2-годишно дете почина след като погълна батерия от дистанционно

576

Двегодишно момиче почина след като погълна батерия от дистанционно. Случката е станала в Западна Англия, съобщават от Daily Mail

Малката Харпър-Лий Фанторп от Стоук-он-Трент е починала на 23 май, само наколко часа след като погълнала батерия от дистанционно.

Майката на детето разкри, че не е разбрала какво се случва, докато не открила, че една от батериите на дистанционното липсва.

Тя сподели какви са били последните думи на момиченцето и към нея: „Мамо, имам нужда от теб“.

Двегодишното дете било гледано от по-голямата си сестра Джейми-Лий Никлин-Хълм. Тя разказа, че изведнъж главата на детето се извъртяла назад и то е започнало да повръща кръв.

„Тя не реагираше, не можеше и да ми отговори. Просто изхриптя и очите й се затвориха. Сякаш беше като лош сън“ – разказва сестрата.

Харпър-Лий е откарана по спешност в университетската болница „Royal Stoke“. При пристигането си в болницата двегодишното дете получило кръвопреливане, за да възстанови изгубените два литра кръв, преди да бъде отведено за операция.

За съжаление хирурзите не успели да спасят момиченцето.То е претърпяла сърдечна аритмия по време на операция и е починало.

Обезсърчена майка Стейси каза, че загубата на дъщеря й е оставила „огромна дупка“ в семейството ѝ. „Тези пет седмици бяха абсолютно мъчение. Чувствам се толкова изгубена. Къщата е просто толкова тиха “, каза тя пред изданието.

Майката призова родителите да внимават и да оставят батериите на безопасно място от децата, за да бъдат инбегнати бъдещи подобни инциденти.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова