Наддаванията за оригиналния код „World Wide Web“ стигнаха $ 2,8 млн. долара

blank
Снимка:Pixabay
- Реклама -

Наддаванията за незаменимия символ на оригиналния изходен код за World Wide Web, написан от изобретателя Тим Бърнърс-Лий, стигнаха до 2,8 милиона долара, предаде Reuters. Първоначално обявената цена на кода бе 1000 долара 

Бърнърс-Лий е компютърен специалист  роден в Лондон. През 1989 година той е създал World Wide Web.

Популярният токен, обявен за продажба, съдържа оригиналния код на световната мрежа, анимирана визуализация, писмо, написано лично от Бърнърс-Лий и дигитален плакат на целия код от оригинални файлове.

- Реклама -

Те съдържат 9555 реда код, включително внедряването на трите езика и протоколите, измислени от Бърнърс-Лий: HTML, HTTP и URI. Добавени са и оригинални HTML документи с инструкции към първите потребители на мрежата как да използват приложението.Търгът ще приключи в  18:01 GMT утре.

Популярността на токена NFT значително се увеличи през последните месеци. Най-скъпата известна досега продажба на NFT беше през март 2021 г., когато дигитален колаж от американския художник Майк Уинкелман, известен още като Beeple, беше продаден за 69,3 милиона долара в Christie’s.

Това беше първата по рода си продажба от голяма аукционна къща на произведение на изкуството, което не съществува във физическа форма.

Превод и редакция: „Нова Вест“, Ралица Димитрова

- Реклама -