Гръцки свещеник заля с киселина седем митрополити (ВИДЕО)

357

Гръцки православен свещеник хвърли киселина в лицата на седем епископи в Атина, съобщават от DW. Извършителят е 37-годишен свещеник от Верийската епархия.

Нападението е станало, след като епископите са взели дисциплинарни мерки срещу свещеника за предполагаем трафик на наркотици. Атаката е станала по време на арестта му и предаването му на властите.

Седемте митрополити са настанени в  са настанени в болница, където лекарите третират киселинните им изгаряния. Трима от тях са тежко ранени, а при един се изисква и сериозна пластична операция.

Епископите са претърпели наранявания от разяждаща течност по кожата и очите им, но лекарите в болницата, където са били отведени епископите, казват, че нараняванията не са животозастрашаващи.

Според говорителят на гръцката православна църква извършителят е използвал сярна киселина. 37-годишният свещеник е арестуван и ще се изправи пред съдия в четвъртък, съобщи гръцкият новинарски канал ERT.

Гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикилиас определи случая като безпрецедентен и трагичен, след като посети пострадалите митрополити в атинската болница. Полицията е предприела разследване на нападението.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова