Стартира ваксинирането в софийските молове

37
blank
Кадър: bTV

Днес в 13 часа бяха открити новите три ваксинационни пункта – в мол „Парадайс“ (ниво 0, Северен вход), мол „Сердика“ (ниво 0 до клиентски асансьори) и „Ринг мол“(на паркинга до Икеа) в София .

Решението за отваряне на ваксинационни пунктове в моловете е било взето по инициатива на управителите на търговските центрове, след среща с кмета на София Йорданка Фандъкова миналата седмица. Работното време на ваксинационните пунктове е съобразено с активността на посетителския поток в моловете – от 13.00 до 18.00 часа, предава DarikNews.

Столичната община и СРЗИ осигуряват лекарски екипи и ваксини, както и на останалите пет мобилни пункта в Южния парк, Северния парк, Борисовата градина, парк „Дружба“ и в кв. Красна поляна.

. Някои от хората си поставят в тези пунктове вече втора доза от избраната от тях иРНК ваксина и получават европейския сертификат, с който могат да пътуват спокойно в повечето европейски държави. Сертификати на място получават и хората, предпочели еднодозавата ваксина на „Янсен“. Работното време в пунктовете в парковете днес и утре е от 9.00 до 16.00 часа.

През първите три уикенда, в които работят мобилните кабинети в парковете, в тях са се ваксинирали над 3200 души, информират от Столичната община.