Тежка катастрофа с автобус в Пакистан: Загинали са най-малко 20 души

blank
Кадър: Youtube
- Реклама -

Тежка катастрофа в Пакистан. Автобус се е разбил югозападната част на Пакистан. При инцидента са загинали най-малко 20 души, а други 10 са ранени тежко, предаде Reuters. В автобуса са пътували мюсюлмански поклонници, които са се връщали от религиозен фестивал

Инцидентът е станал рано тази сутрин в югозападната част на Пакистан. Автобусът се е отклонил от пътя и се е преобърнал в канавка.

„Автобусът беше претоварен и пътниците дори пътуваха на покрива на автобуса“, съобщи един от  пакистанските служител по сигурността  пред Ройтерс, след като паравоенни сили и войници бяха изпратени да помогнат на оцелелите.

- Реклама -

„Получихме 20 тела и над 40 ранени в областната болница Хуздар“, каза д-р Манзур Захир пред Ройтерс, като добави, че състоянието на поне 10 от ранените е тежко и броят на загиналите може да се увеличи.

Заместник-комисар Хуздар Башир Ахмед каза пред Ройтерс, че жертвите са поклонници, които се връщат от присъствието си на религиозен фестивал в чест на местния мюсюлмански светец, а жертвите са от провинция Синд. Ахмед каза, че всички мъртви са мъже.

Пътно-транспортните и железопътните произшествия са нещо обичайно в Пакистан, отчасти поради лошото състояние на пътищата и коловоза.

Най-малко 56 души бяха убити в понеделник, когато пътнически влак се разби в дерайлиралите вагони на друг влак в Южен Пакистан.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова

- Реклама -