Съпругата на майор Терзиев с прощални думи към него

blank
кадър: БНТ
- Реклама -

Съпругата на загиналия пилот – майор Валентин Терзиев, публикува емоционални думи във Facebook. 

„Извървя целия път – от мечтата да станеш пилот, през реалността – да бъдеш такъв, до края да останеш завинаги в небето! Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново – там горе! Обичам те! Ще ми липсваш, но някой все пак трябва да гледа децата ни!”, написа тя.

Вчера от Министерство на отбраната потвърдиха смъртта на майор Терзиев след трагичния инцидент при учение край Шабла.

- Реклама -

Майор Валентин Терзиев е на военна служба от август 1998 г. Завършил е Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“ със специализация летец-пилот във ВВС. Целият му служебен стаж е преминал в 3-а авиационна база „Граф Игнатиево”, където последната му заемана длъжност е началник на щаб на ескадрила. Притежава класна специалност „военен пилот – първи клас“.

Пилотирал е самолети МиГ-21 и МиГ-29. През годините е награждаван многократно от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на ВВС и командира на авиобазата.

По-рано вчера, бе съобщено, че изтребителят МиГ-29, управляван от майор Валентин Теpзиев, който падна в Черно море по време на учения, най-вероятно cе е взривил във въздуха. Това е версията, по която работи разследването, след като бяха открити останки от самолета.

Отломките бяха намерени в морето, на 11 километра югоизточно от Шабла.

Началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов съобщи, че на мястото е открит и биологичен материал, на който ще бъде направено ДНК-изследване.

- Реклама -