Ваксинация с кебапче събра опашка от желаещи в Букурещ (СНИМКИ)

blank
Колаж: "Нова Вест"
- Реклама -

Кметът на града заяви, че това е най-посещаваното място, предвид което идеята не е случайна

Букурещки районен кмет обеща „безплатна порция кебапчета и вода за разхлаждане“ на хората, които се ваксинират срещу COVID-19. Промоцията идва на фона на спад в темповете на ваксинационната кампания в Румъния. От нея ще могат да се възползват всички, които изберат да се имунизират във ваксинационния център на популярния пазар Обор, съобщава телевизия Диджи24, предава БТА.

Кметът на Сектор 2 Раду Михаю съобщи в страницата си във Фейсбук, че ваксинационният център ще отвори в петък вечерта, а ваксините, които ще се предлагат, са на Pfizer/BioNTech и Johnson & Johnson.

- Реклама -

„Както се очертават нещата, нашият прочут и пълен с история пазар Обор ще има нова атракция: ваксина с кебапчета и горчица. Истина е, не е шега. От известно време стартирахме инициатива за отваряне на ваксинационен център на това място, което е вероятно най-посещаваното от жителите на Букурещ“, написа кметът.

По думите му собствениците на „мрежата на прочутите „кебапчета от Обор“ искат да подкрепят ваксинационната кампания“, предлагайки на всеки ваксиниран „безплатна порция кебапчета и вода за разхлаждане“.

Румъния отчита спад на желаещите да се ваксинират в последно време. През последното денонощие в страната са се ваксинирали 49 405 души, след като през май бяха постигнати рекордни нива от над 110 000 ваксинирани на ден.

До момента в страната са поставени 8 288 345 дози ваксина на 4 457 688 души, от които 459 936 са получили една доза, а 3 997 752 – и двете дози.

Премиерът Флорин Къцу заяви, че целта е до края на юни в Румъния да има 5 милиона ваксинирани.

По публикацията работи Снежина Раева

- Реклама -