Новият собственик на „Левски“ разкри грандиозни планове за отбора (ВИДЕО)

blank
кадър: Gong.bg
- Реклама -

Новият собственик на футболния клуб „Левски“ обяви на пресконференция, че иска да изгради нов стадион и мол, в близост до него. По думите му документите вече са подготвени, останало е единствено подписванто.

„Преговаряме от около шест месеца. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Идеята е да инвестираме значителни средства в изграждането на нов стадион и мол на това място. Гледаме на тази инвестиция като дългосрочна с идеята този клуб да се самоиздържа. Независимо дали аз съм собственик или аз важното е сам клубът да се издържа“, каза Диксън.

„Мои партньори са финансови институции в САЩ и те са готови да ме подкрепят за тази финансова операция. Никоя щатска финансова институция няма да отпусне такива средства, ако нямат сигурност в проекта и в човека, който го ръководи“, подчерта той, цитиран от Gong.bg.

- Реклама -

Англичанинът посочи още, че вече се дал необходимата документация, за да се придвижи напред.

„Доколкото ми казаха адвокатите, всичко е готово и остават само формалности. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано в САЩ, което е моя собственост и се контролира от мен“, разясни Диксън.

Собственикът на мажоритарния пакет акции на „Левски“ – Наско Сираков, изненадващо не се появи на афишираната пресконференция.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -