Влак помете 22 крави в Сливенско

149

Това е вторият подобен инцидент със същия влак за последните две седмици

Бързият влак София-Бургас е блъснал 22 крави на жп-прелез. Инцидентът е станал край Кермен. По информация на собственика 22 животни са загинали. Никой от пътниците във влака не е пострадал.

„На излизане от гара Кермен, на прелез със сигнализация, но без бариери, човек прекарваше сам голямо стадо от поне 100-ина крави. Чухме отпред влакът да свири и да набива спирачки, колкото е възможно, но няма как да спре на момента. Гледката беше шокираща“, разказа Борислав Лазаров, очевидец на инцидента, пред „Здравей, България“ по NOVA.

Той обясни, че кравите са пресичали  прелеза, а влакът излязъл от завой. Според него не трябва всеки да има достъп до линията.

„Около час чакахме да дойде първата патрулка. Не се появи нито един представител на БДЖ, освен кондуктор и началник влак“, допълни Лазаров.

„Инцидентът с влака се е случил на автоматичен прелез без бариери, на който има достатъчно звукова сигнализация, а и машинистът дава такава по нормативна база“, обясни Константин Азов от БДЖ.

„Началникът на влака е служител на БДЖ“, обясни Азов.

„Трудно е да спре един влак. Кравата е с най-здравата костна система от животните и можеше да се случи излизане на влака от релсите, просто още не е бил набрал скорост“, допусна той.

По публикацията работи: Ралица Димитрова