Сблъсък между руски и японски кораб в Охотско море, има загинали

399

Руски търговски кораб и японски риболовен плавателен съд са се сблъскали в Охотско море. Вероятна причина за инцидента е била силна мъгла. При удара японският кораб се е преобърнал във водата

Инцидентът е станал около 6 ч. местно време на 23 км от пристанище Момбецу на японския остров Хокайдо.Руският търговски кораб „Амур“ се е сблъскал с японския риболовен плавателен съд „Дай хати Хокко мару“ в Охотско море.

При удара японският кораб се е преобърнал във водата. Вероятната причина е силната мъгла в района, съобщи за РИА Новости руският генерален консул в Сапоро Сергей Марин.

Руснаците са помогнали да излязат от водата на всичките петима членове на екипажа на японската шхуна. Трима от тях обаче вече са били в безсъзнание и не е могло да бъдат спасени, съобщават от Bulgaria on Air.

Има вероятност руският екипаж  да не е видял риболовната шхуна. Освен това тя се е намирала далеч от брега, а рибари там не би трябвало да има изобщо, каза Марин. Няма пострадали от екипажа на руския плавателен съд.

Води се разследване каква точно  е причината за сблъсъка.

По публикацията работи: Ралица Димитрова