Момиче с COVID-19 бе принудено да спи на пода в болница, докато чака да го приемат за лечение

1708

22-годишното момиче се разболяло от коронавирус на 13 май.Тъй като тя била диагностицирана с диабет състоянието и бързо се влошило и родителите я завели в болница. Там обаче нямало свободни места. Затова жената била принудена да легне на пода, ползвайки раницата си за възглавница

„Заявиха ни, че нямат свободни легла, а тя дойде и ми каза, че се чувства ужасно отпаднала и ще отиде да си полегне на пода и ще се завие с якето си, разказва майка ѝ пред една от местните медии“.

Все пак по-късно било намерено свободно легло за момичето, което вече било развило двойна бронхопневмония.

В четвъртък, на 20 май, от лечебното заведение се обадили на майката на момичето и я попитали дали иска да я посети, защото положението „не било добро“. На следващия ден Арегуис починала въпреки усилията на лекарите да я спасят, пишат от novini.bg.

Родителите ѝ призоваха обществото да не подценява вируса, защото той в действителност е смъртоносен и поразява както възрастното, така и по-младото население. За смъртта на младата жена аржентинците обвиниха и корупцията в здравната система на страната, която според тях отдавна не функционира качествено.

 


По публикацията работи: Ралица Димитрова