Валери Симеонов: Не бяхме патерица, а гьостерица, която играеше по гърба на Борисов

160

Валери Симеонов разкри, че е обиден от това, че е бил наричан от Обединените патриоти „патерицата на ГЕРБ“

„Това не е патерица, а гьостерица, която често играеше по гърба на Борисов. Пример за това е втория лифт на Банско. Ние отнесохме негативите на чекмеджетата. Дали вярвам в тази история? Нека да се произнесат съответните институции. Тези Мата Хари, това връщане на темата, въртенето, проектирането от другите източници, не е добре“, каза той в сутрешния блок на „Нова телевизия“.

Според него е дошло време България да бъде управлявана от няколко партии. Той коментира, че следващото управление на страната трябва да бъдеширока коалиция, която няма да бъде от две или три партии.

„Ако зависи от мен, ГЕРБ по-скоро не са нашите единствени партньори в едно бъдещо правителство, защото отнесохме негативите на чекмеджетата. Следващото управление на България ще бъде от широка коалиция, която няма да е само от две партии. Няма нищо по-принципно от идеята за обединение между хора, които припознават родолюбието. Работили сме с ВМРО и ВОЛЯ и не виждам никаква изненада”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на НФСБ Валери Симеонов.

Той призова лидерите на ГЕРБ, БСП и „Демократична, България” също да се откажат от участие в листите за депутати.

Валери Симеонов заяви, че който влиза в политиката трябва да бъде готов върху него да бъдат стоварени кофи с кал.  „Поведението  ни е отговорно и сме длъжни патриотичните сили да бъдат представени в парламента. Над 300 хиляди души изповядват нашата кауза”, добави Симеонов.

Симеонов коментира и действията на служебното правителство:

„Няма нищо лошо в проверките. Подкрепям всичко, което е в рамките на закона. Притеснителна обаче е заявката за мащабни реформи, защото това правителство е избрано, за да направи изборите. Трябва да се съсредоточат в това. Не виждам защо всички министри и областни управители трябваше да бъдат сменени”.

 

По публикацията работи: Ралица Димитрова