ЕС определи като тероризъм ракетния обстрел, предприет от Хамас срещу Израел

blank
Кадър: Youtube
- Реклама -

Говорител на ЕС заяви, че обстрелът предприет от Хамас срещу Израел е терористично действие. Той добави, че първата стъпка е била на Хамас

Обстрелът, предприет от Хамас срещу Израел, е терористично действие, заяви днес говорител на Европейската комисия.

Той добави, че първата стъпка е била на Хамас, а Израел е отговорил. „Осъждаме изстрелването на ракети от Газа, но въпреки правото на Израел да се защити, отговорът трябва да бъде съразмерен и съобразно международното законодателство, посочи говорителят“.

- Реклама -

Според него израелските действия срещу журналистите на място са изключително обезпокоителни. Той допълни, че независимите репортажи, особено от място на конфликт, са много необходими.

Основната цел е спиране на насилието и възстановяване на дипломатическата работа. Най-голямата цена плащат цивилните от двете страни на конфликта, отбеляза говорителят.

По думите му засега налагането на санкции не е на дневен ред, а съмненията за въоръжаването на палестинците от Иран няма да се обсъжда във Виена в хода на преговорите по ядреното споразумение с Техеран. Предстои външните министри от ЕС да обсъдят във видеоконференция последните събития в ивицата Газа, предаде още Нова.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

 

- Реклама -