Лесен трик: Изрежете ъгъла на гъбата за миене на чинии и ще спестите много пари

blank
Кадър: YouTube
- Реклама -

Вероятно всеки домакин е изпадал в подобна ситуация. Вижте за какво лесно приложение става въпрос

Според различни изследвания трябва да сменяме гъбата си за миене на съдове поне веднъж седмично. Дори и да я плакнете старателно след употреба, да слагате сода, оцет или други средства за почистване, няма да успеете да удължите живота й, пише jenata.blitz.bg. Всички тези процедури просто не са в състояние да унищожат огромният брой бактерии, които вече са се натрупали по нея по време на употребата й.

Знаете ли, че има начин да спестите пари от купуването непрестанно на нови гъбички за почистване? В следващите редове ще ви разкрием за какво става въпрос.

- Реклама -

Ако не може да се насилите да изхвърлите гъбата за миене на съдове, то отрежете ъгълчето й и просто повече не я използвайте за почистване на съдове. Защо? Само, за да не се объркате и отново да измиете някоя чиния с нея ли? Не!

Гъбата с изрязан ъгъл ще остане в домакинството, но вече няма да миете съдовете, да бършете плота и печката с нея. Тя ще служи за съвсем различни цели.

Изрязаният ъгъл е отличителен белег, за който всички членове на семейството ви ще знаят.

Дръжките такива гъби винаги под мивката и ги използвайте, когато трябва да избършете кошчето за боклук, тоалетната чиния, велосипеда или мръсните си гумени ботуши. В този случай гъбата ще ви е полезна и ще спестите пари от купуването на нови гъбички именно за тези цели. Хитро, а?

Харесвате ли този житейски трик? Бихте ли го споделили с приятелите си?

- Реклама -