Цената на Биткойна се срина с близо 15 %

blank
Снимка: Pixabay
- Реклама -

Цената на Биткойна спадна с 15 % в събота, само няколко дни след като достигна своите рекордни върхове, съобщават от USA Today

Най-голямата криптовалута е поевтиняла с 8,5% до 55 810,32 щатски долара (74 480 щатски долара) в неделя (18 април), след като е спаднала с 15,1% до 51 707,51 долара. Етер, вторият по големина токен, падна с почти 18%, преди да отчете загубите.

Според анализатори няма ясна причина за резкия спад в цените на криптовалутите, но не е изключено тя да е свързана със започналата през миналата седмица търговия на акции на криптоборсата Coinbase на технологичната борса Nasdaq.

- Реклама -

Биткойнът достигна рекордно високо ниво от 64 869,78 щатски долара миналата седмица преди дебютната търговия за криптовалутната борса Coinbase Global на Nasdaq в сряда. Оригиналната крипто монета, биткойн, се оценява на повече от 1 трилион щатски долара след над 800 процента скок през последната година.

В началото на седмицата биткойна е получил известна стабилизация, като е поскъпнал с около около 2% към 57 300 долара, намирайки подкрепа от Китайската централна банка, която изнендващо определи водещата криптовалута като възможна алтернативна инвестиция.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова

- Реклама -