Нова функция в Google Earth ще показва как промяната на климата влияе на Земята

blank
снимка: Pixabay
- Реклама -

Google пуска най-голямото си обновление в приложението Google Earth. Новата функция Timeline ще показва как промените в климата оказват влияние на Земята.

Timeline използва 24 млн. сателитни снимки от последните 37 години. Те са обединени в 4D изживяване, което позволява на потребителите да разглежда как различни райони по света са се променили и развили през десетилетията. Снимките показват и значителните промени в горските райони и по брегове и пустини. Видимо е как околната среда се изменя, включително и заради климатичните промени.

Google показва демонстрация на функцията в този сайт. В него компанията качва клипове, които показват както могат да постигнат потребителите с помощта на Timelapse. Компанията казва, че функцията е разработена с учени, като ще се използва от експертите, за да изучават причините за измененията, както и последиците в районите с разтопени глетчери и др., информира NOVA News.

- Реклама -

Интернет гигантът очаква Timelapse да е широко използвана от агенции, правителства, учители и любители, които да откриват нови интереси факти за Земята. Google и парнтьорите ѝ планират да обновяват услугата ежегодно с още нови снимки. Това ще продължи поне през цялото следващо десетилетие и ще показва продължаващите ефекти и последици от човешката дейност и усилията за опазване на околната среда.

По публикацията работи: Мариела Анастасова

- Реклама -