Как се пържи вода и защо този „деликатес“ е опасен за здравето? (ВИДЕО)

blank
снимка: Twitter
- Реклама -

Още през 2016 г. се появи тенденция, която стана много известна в мрежата. Става дума за т. нар. „дълкобо пържена вода“. Става все по-ясно, обаче, че тя може да е много опасна за консумация.

Всичко тръгва от YouTube и Джонатан Маркъс, който решава да направи уникален експертимент и да изпържи вода. За да направи пърженето на водата възможно, той използва калциев алгинат като мембрана, която да задържи водата, а след това я овалва в панировка.

Важно е да се отбележи обаче, че изрично предупреждава хората да не пробват това у дома, посочва каналът „OMG Facts“ във Vbox7.

- Реклама -

Нещо повече, той не е смятал идеята си за добра, като дори създава събитие, озаглавено „Stupid Shit No One Needs and Terrible Ideas Hackathon 2.0“ ( което в превод означава: „Глупост, от която никой не се нуждае, достойна за хакатон за ужасни идеи 2.0“). Въпреки това, все пак решава да пробва дали е възможно да изпържи водата и успява.

Джонатан споделя в канала си, че това е потенциално опасно. Ако водата протече, докато сферата се пържи в горещо олио, тя може да избухне и да изхвърли гореща мазнина навсякъде.

„Не пробвайте това у дома, без да сте взели необходимите предпазни мерки. Не консумирайте продукта, докато не се е охладил добре, тъй като в противен случай може да се изгорите. Пък и крайният резултат не е особено вкусен“, споделя той.

В ерата на TikTok обаче, потребители подхванаха тази „тенденция“, като така я популяризираха допълнително. Учени обаче съветват хората да не консумират пържената вода, защото е опасна за здравето.

По публикацията работи: Мариела Анастасова 

- Реклама -