Какво доведе до скок в цената на агнешкото(ВИДЕО)

293

Наближават майските празници. По традиция на трапезата ни присъства агнешко месо. Тази година и Великден е през май, така че очакванията са дълги празници.

Традиционно изборът ни е българско месо. Но цената му е с 20% по-висока от вносното агнешко месо, предаде NOVA.

„Поскъпването се дължи преди всичко на сушата, която удари България. Това доведе до по-голяма цена на голяма част от фуражите. Неминуемо се отразява и на крайната продукция”. Това обясни съпредседателят на Асоциацията на овцевъдите Симеон Караколев, предаде NOVA.

Той добавя, че фермерите не са увеличили цените много, но всеки по веригата добавя нещо, за да се компенсира. Според него произведеното в България месо е много по-добро от това в други страни, защото отговаря на стриктен европейски контрол.