Тръмп поиска да кръстят ваксина срещу Ковид на негово име

46

По време на частна вечеря за спонсори от Републиканската партия, бившият президент на САЩ, Доналд Тръмп припомни за своя принос в борбата с пандемията от коронавирус. Той също така пожела да бъде кръстена ваксина срещу Covid 19 в негова чест

Стотици дарители от ГП се събраха в курорта Мар-а-Лаго на Тръмп във Флорида този уикенд за дискусии при закрити врати за бъдещето на партията.

По време на речта си Тръмп припомни за приноса си в борбата с коронавируса. Тръмп е похвалил губернаторите от Републиканската партия, които са подкрепили бизнеса в техните щати. Освен това той е определил еднократния си главен медицински съветник д-р Антъни Фоучи като „пълен глупак“, казаха присъстващите пред The ​​Washington Post.

В допълнение според докладите бившият президент е споделил на участниците в закрито заседание, че ваксината срещу коронавирус е трябвало да бъде кръстена  „Тръмпцин“. Идеята била „подхвърлена“ от един от привържениците на 45-ия президент на САЩ.

Като аргумент бившият ръководител на Белия дом посочил факта, че именно той е стартирал операция „Warp Speed“, за да се ускори разработването на препарати срещу COVID-19. По тази инициатива обаче само една версия на ваксината, произведена от „Модерна“, е получила пълно финансиране.

По публикацията работи: Ралица Димитрова