Кървава стрелба: Мъж рани шестима души в мебелна къща в Тексас (ВИДЕО)

blank
Кадър: Youtube

Поредна мадова стрелба в Америка. Въоръжен мъж откри огън в завод за производство на мебели в Тексас, където е работел, съобщават от Reuters

При престрелката е загинал един мъж, а шестима души са пострадали тежко. Четирима от ранените са откарани по спешност в районните болници в критично състояние, обяви полицейското управление в Twitter.

Заподозреният не е идентифициран веднага, въпреки че полицията съобщава, че е работел в мебелният завод. Разследващите заявиха, че все още не знаят какво е мотивирало смъртоносния изблик на насилие на работното място в източния централен Тексас.

„Чух стрелба и си помислих, че някой от пневматичните пистолети пак прави номера. Тръгнах да видя коя от машините е, но един колега ме хвана и каза: „Не, не! Трябва да бягаме. Тук се стреля!“ Той не убиваше всички наред. Подбираше по кого стреля.“, сподели Амелия Родригес, която работи в мебелната къща.

„По време на преследването заподозреният е стрелял по нашите служители и е ранил един от тях. Избягал е от местопрестъплението, но е бил арестуван от магистралната полиция в градче наблизо на име Бидайс. Раненият полицай е в стабилно състояние.“, обясни лейтенант Крейг Къминс.

Разстрелът в Тексас е поредната масова стрелба в САЩ от средата на март.Осем души бяха убити в спа центровете на Атланта, 10 души в супермаркет в Боулдър, Колорадо, и четирима души, включително 9-годишно момче в офис за недвижими имоти в Ориндж, Калифорния.

В сряда бивш професионален футболист простреля и уби лекар от Южна Каролина, съпругата му, двете му внучета и още един мъж, преди да отнеме живота си.

Часове преди стрелбата в Тексас президентът на САЩ Джо Байдън и генералният прокурор на САЩ Мерик Гарланд обявиха ограничени мерки за справяне с нарастването на насилието в САЩ през последните години.

 

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова

- Реклама -