Мъж постави световен рекорд за най-дълга верига от дъвки в света

255

70-годишен мъж от Вирджиния Бийч, САЩ влезе в тазгодишната Книга за рекорди на Гинес като създаде най-дългата верига от опаковани дъвки в света

Дължината на веригата от дъвки на Гари Мишел е изумителните 32,555.68 м, което я прави около 40 пъти по-дълга от дубайският небостъргач Бурж Халифа.

Тенденцията за създаване на вериги от опаковани дъвки е била популярна още от 60-те години на миналия век. Точно това вдъхновява и Гари да изработи своя собствена такава верига.

„През 60-те години веригите за опаковане на дъвки бяха прищявка. Момичетата и момчетата искаха да направят верижка с дължината, съответстваща на ръста на гаджето или приятелката им. Жена ми е висока 5 фута 3 инча. Усредняването на дължината на моята верига на ден се равнява на това, че правя верига нейната височина всеки ден през последните 55 години!“- споделя мъжът.

Огромната опаковъчна верига се съхранява в дома на мъжа с помощта на специални кошчета, които поддържат опаковките в безопасност и защита.

Един от първите въпроси, които обикновено се задават на Гари, е дали е консумирал всяко парче дъвка, което е било в опаковките. Отговорът му обаче е отрицателен.

Рекордьорът сподели, че за да създаде верицата е трябвало да дъвче дъвка на всеки 10 минути през последните 55 години.“ В ранните години всички ученици в училище запазваха опаковките си за мен “, обясни Гари.

Всъщност Гари се научи как да сгъва хартията, за да направи верижка за опаковане на дъвка от един от своите ученици.

Това е много специфична техника, която включва всяка обвивка да се разкъса на две, след това всяка връзка да се сгъне 6 пъти и след това да се вмъкне една в друга.

Неговата вечна верига за опаковане на дъвка е доста привличаща вниманието, тъй като се състои от много различни цветове обвивки и различни марки дъвки.

Превод: Редакция „Нова Вест“, Ралица Димитрова