Днес ще се радваме на топлото мартенско време

43

Денят ще започне с мъгла, но по-късно отново ще преобладава слънчево и топло време. Температурите ще бъдат в интервала между минус 2 до 21 градуса за целия ден.  

В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините с краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в източните райони малко по-високи. Днес ще преобладава слънчево време. Постепенно през деня облачността, средна и висока, ще се увеличава. Вечерта от запад ще се вплътнява и снижава. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Все още топло с максимални температури между 16° и 21°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, средна и висока, ще се увеличава и вплътнява. Ще духа силен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 2°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за март.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на отделни места с краткотрайна мъгла. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15°-18°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.