След огромна пауза ресторантите отвориха днес. Това е щастлива новина всички в сферата на туризма. Но дали ще се спазват мерките и ще има ли покачване на заболелите предстои да видим.
Много съм развълнувам. Чувствам се като в първия учебен ден. Това е ново начало. Това заяви председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Ричард Алибегов в ефира на БТВ.
50% капацитет не е достатъчен, но е добър старт, изтъкна той. „Взели сме всички мерки по заповедта на министъра и се надяваме хората да са доволни“, каза още той.
„Надяваме се с времето това ограничение да се вдига на 70-80%. Предстои летният сезон“, посочи бизнесменът. „Като начало всичко е по-добре, отколкото да стоим затворени. Това е първа крачка към спасение на нашия бизнес, който пострада доста тази година“, отбеляза Алибегов.
„Бизнесът ни пострада много по време на пандемията. Бизнесът ни не е проектират да стои така“, отчете той.
„Ресторантите сме работили 6 месеца, а нощните клубове – 3. Каквато и помощ да има бизнесът не е конструиран да стои така. Загубата на служители е по-тежка от финансовата, тъй като много хора се ориентираха в други сектори“, заяви той.