Добра новина за семейството на загиналото бебе в катастрофата с Местан

17896
blank
кадър btv

Добра новина зарадва семейството на загиналото бебе в катастрофата с Лютви Местан малко преди старта на делото.

Семейството се е сдобило с нова рожба.

Лютви Местан и Юсеин Ахмед влизат днес в съда в Кърджали. Разпоредителното заседание започна в 14 часа.Те се изправят пред Темида заради смъртта на 6-месечното бебе при тежката катастрофа край Загорско.

Инцидентът стана на 14 април 2019 година на главния път между Кърджали и „Маказа“. Автомобилите на политика и семейство Ахмед се сблъскаха в района на разклона за селото. При тежкия удар загина момиченцето.

Окръжната прокуратура внесе за втори път в съда обвинителен акт срещу Местан и бащата на детето, след като съдът върна делото на държавното обвинение за отстраняване на нередности. Двамата се изправят в съда заради съпричиняване на смърт по непредпазливост.

Бащата е управлявал автомобила с над допустимата за участъка скорост, не се е движил възможно най-вдясно по платното за движение. В автомобила е нямало система за обезопасяване при возене на деца. Според обвинението Лютви Местан не се е съобразил със знак „Стоп“, както и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил.

Точно в 14 часа Лютви Местан влезе в съда в Кърджали. Съдът даде ход на делото. Окръжните магистрати в Кърджали посочиха, че няма допуснати отстраними съществени нарушения и процесът може да стартира в началото на април. Първото заседание ще се проведе в рамките на два дни-на 5 и 6 април, с разпит на свидетел.

По публикацията работи: Ралица Димитрова

- Реклама -