Митничари спряха турски влекач и останаха без думи от видяното в него

20049
blank
Снимка: Pixabay

Открити са  18 697 броя недекларирани стоки.

На 17 февруари, товарна композиция, състояща от влекач с полуремарке, пътувала в посока изход от страната през ГКПП „Дунав мост:2“. Върху полуремаркето била поставена турска митническа пломба.

Водачът представил документи, в които било отразено превозване на строителни материали. Мъжът обяснил, че не присъствал на товаренето на стоката и получил документите от турската фирма-изпращач.

При външния оглед на превозното средство и последвала щателна митническа проверка митническите служители установяват, че под брезента на ремаркето, по дължината на каросерията – от пода до тавана, са изградени стени от изолационни пана.

Зад тях, наред със строителни материали, били открити множество кашони без обозначителни знаци с обувки, чанти, дрехи, в това число якета, спортни екипи, тениски, бельо, детски стоки и други. Всички те били щамповани с фигуративни изображения и надписи на известни търговски марки.

Общото количество на иззетите артикули е 18 697 броя. Стоките не са били декларирани, нито са били описани в документите за превоз. По първоначални данни, стоката била предназначена от Турция към потребителите в Европейския съюз – Германия и Франция.

Разследването по случая продължава. Под ръководството на Окръжна прокуратура-Видин се води разследване по образувано досъдебно производство.