Само за 1 ден във ВМА: 720 ваксинирани

185

720 души са били ваксинирани срещу COVID-19 във Военномедицинска академия (ВМА) през вчерашния ден. Това научаваме от официалната страница на ВМА във Фейсбук.

Това е с около 100 човека повече от предходния. Забелязваме тенденция на увеличаване на желаещите да си поставят ваксина, обяви началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н.

Той поясни, че от 19 февруари има разрешение от министър-председателя да се стартира четвърта фаза и масовата ваксинация в България.
При нас, все още пристигащите за ваксина са от записаните във втора и трета група, но не връщаме нито един друг гражданин. Всеки, който иска, може да дойде да се ваксинира. Разполагаме с достатъчно количества ваксини „Астра Зенека“, имаме уверение от РЗИ, че ще ни осигурят и „Пфайзер“, и „Модерна“. Така че продължаваме в пълна сила, коментира още началникът на ВМА, който днес също се включи във ваксинационния процес.
Работното време на Ваксинационния център във ВМА е от 9 до 17 часа (събота и неделя) и от 9 до 20 часа (от понеделник до петък)