След обещанието на Борисов: Ще отворят ли врати заведенията от 1 март (ВИДЕО)

1039

Вчера премиерът Бойко Борисов обеща, че на 1 март заведенията със сигурност ще отворят врати. В същото време доц. Ангел Кунчев предупреди, че пикът на новата зараза може да настъпи точно преди изборите. Ще отворят ли наистина ресторантите през март? Това коментират от Сдружението на заведенията  пред Nova.

„Едно отваряне на заведение не е толкова лесно. Трябва сериозна подготовка на обектите, които дълго време са били затворени. Това отваряне е и много скъпо. Искрено се надяваме обещанието на министър-председателя да бъде спазено”, заяви Емил Коларов – председател на Сдружението на заведенията пред Nova.

30% от заведенията у нас няма да успеят да отворят врати на 1 март. Причината за това са масовите фалити заради пандемията. Ресторантьори изразиха притесненията си, че заради наближаващата трета вълна, и това отваряне може да бъде отложено.

От Сдружението апелираха към здравните власти да обяснят каква е разликата между заведенията в хотелите и тези извън тях. Ресторантьорите питат и защо те не влизат в групата на отворените обекти.

По публикацията работи: Ралица Димитрова