8 признака, според които сте на точното работно място

81

Дали да продължа да работя за същата фирма? Това е въпрос, който ако все още не сте си задавали, ще го направите някой ден. Как да разбера, че съм на правилното място? Ето 8 признака, които със сигурност ще Ви подскажат отговора на този въпрос.

1.Спокойни сте

Стресът на работа е един от най-големите бичове на съвременните хора. Доказано е, че той е причината за повече от днешните заболявания. Ако се чувствате в свои води на работа и стресът не ви съпътства през по-голямата част от времето, то вие сте истински късметлии.

2.Харесвате колегите си

Няма как да се харесвате с всеки човек. Въпреки това, ако сте в добри отношения с повечето си колеги, помагате си и общувате с лекота с тях, значи сте на правилното място. Трудно се сформира добър екип, но ако вие сте в такъв, трябва да се радвате.

3.Ставате с желание всеки ден

Всеки има по-мързеливи и мудни дни, когато няма желание да напусне спалнята. Но ако вие не можете нито да отворите очи сутрин, нито да отидете на работа, нещо не е наред. Това може да се дължи на ваши лични проблеми или на факта, че мразите това, с което се занимавате. От друга страна, ако обичате работата си, ще сте по-мотивирани да ставате сутрин.

4.Одобрявате целите на фирмата

Когато избираме да работим някъде, е желателно да харесваме мисията на фирмата. Ако вие сте вегетарианец и работите в месарски магазин например, едва ли ще ви е много приятно. Все пак това е в противоречие с вашите възгледи и ви тормози. Изберете компания, в която ще можете да сте себе си напълно и чиито цели ще приемате за свои лични убеждения.

5.Заплащането е задоволително

Колкото и да ни харесва дадена работа, ако не можем да покрием основните си нужди със заплатата си, не бива да се примиряваме с дадената ситуация. Задоволителното заплащане си остава водещ мотив при избора на професия и работа.

6.Часовете в службата минават неусетно

Ако един служител се чувства добре на работното си място, времето минава бързо и неусетно, без той непрекъснато да гледа часовника и да брои оставащите часове до края на деня.

7.Чувствате се оценени

Проучванията сочат, че един от водещите мотиви на хората да са в дадена компания, е отношението към тях. Когато ръководството ги поощрява за добрата работа, служителите се чувстват добре оценени и полезни.

8.Остава ви лично време

Важно е след приключване на работния ден да имате време за себе си и своите близки. Ако работата никога не свършва и нямате възможност за почивка, забавления и срещи с приятели, това не е добър признак.

Източник: Actualno.com

По публикацията работи: Мариела Анастасова