Доц. Мангъров става депутат: Коя партия го номинира?

109

Инфекционистът публично заяви, че се е съгласил на предложението на ПП АБВ, които са го номинирали за народен представител. Все още обаче не е ясно от кой район ще се кандидатира

АБВ номинира доц. Атанас Мангъров за народен представител на предстоящите парламентарни избори. Това обяви на пресконференция председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде epicenter.bg.

Доц. Атанас Мангъров, най-изявеният критик на всичко около коронавируса в България – стратегия, мерки, лечение, се е съгласил да бъде кандидат-депутат от АБВ.

Инфекционистът обяви, че приема номинацията. „Помолиха ме и аз се съгласих“, каза Мангъров днес пред сайта „Медиапул“. Все още не знаел от кой район ще се кандидатира.

Развитието около Мангъров е очаквано, тъй като през последните месеци той взе участие в десетки публични дискусии на АБВ. Именно на тях демонстрира част от инакомислието си.

Сайтът на АБВ разпространи още потенциални депутати: Антон Коджабашев и Цветан Антов в спортната сфера, актьорът Веселин Плачков в областта на културата и др. Фигурира и уточнението, че всеки от тях се е съгласил да бъде обявен като кандидат на партията на парламентарните избори.

Ето останалите постъпили номинации по сектори:

Спорт: Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов
Образование: Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова
Благоустройство: Александър Стефанов, Руска Стефанова
Икономика: Любомира Ганчева, Даниел Илчев
Наука: Любомир Халачев, Пламена Заячка
Култура: Веселин Плачков
Здравеопазване: Атанас Мангъров

Провел съм личен разговор за съгласието им да бъде обявена номинацита им. ГЕРБ създават правила, които да ерозират доверието на хората и които да ги отблъснат в участие в гласуването, коментира Петков.

По публикацията работи: Моника Цанкова