Карадайь от президентството: Ще водим кампания очи в очи, от врата на врата с избирателите (ВИДЕО)

62

Депутатите от ДПС са третата партия, която беше приета от държавния глава в президентството за провеждане на консултации във връзка с предстоящите парламентарни избори

За първи път в условия на пандемия ще правим избори. Тези условия предпоставят едно по-различно и по-отговорно отношение към целия изборен процес от всички участници и наблюдатели на изборния процес. Това констатира на консултациите при президента лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

В технологично отношение има доста неща, които трябва да се направят от различните органи на власт в държавата. За да можем да гарантираме живота и здравето на хората и честни избори- избори, в които на първо място гражданите да имат доверие, участниците в изборите да имат доверие, за да може резултатът да мобилизира общата енергия и на участниците, и на всички граждани за едни по добри времена в България.

Поставяли сме въпроса за спазването на конституцията. За съжаление, извън пандемичната ситуация не намери решение в парламентарно представетните политически сили, които пишат законите и всички, които имат отношение към законите.

Считаме, че имаме и опит, и експертиза по темата за машинното гласуване. Предната година, тук, на една среща, призовахме първо да определим целите, които чакваме да постигнем с включването на машини в избония процес, за да изберем точния модел за постигане на определени цели.

Дефинирахме целите, които би било редно да повтаряме. С включването на машините да решаваме проблеми – големият брой недействителни гласове. Включването на машини би трябвало да има една цел – да минимизира броя на недействителните гласове. Втората цел – да ограничим субективния елемент в броенето на гласовете, за да повишим доверието в резултатите от изборите.

Трето – огромният брой сгрешени поправени, подписване, преподписвани секционни протоколи с ред грешки в тях, които ерозират доверието в резултатите от изборите.

Нашата предизборна кампания не разчита на медии, тя се води очи в очи, лице в лице, от врата на врата с избирателите.