Официално: Ето кой е обвиняем за смъртта на детето от Мездра

blank
Кадър: vbox7

След като задържаха бащата на съседското дете, по случая със смъртта на осем-годишно момче в Мездра, вече е повдигнато и обвинение за смъртта на детето. Обвиняемият е точно собственикът на дома, в който загина 8-годишното момче.

Престъплението е квалифицирано по чл. 338 ал 3 от Наказателния кодекс, т.е. за причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на държание на огнестрелно оръжие и боеприпаси, предаде NOVA.

В дома били открити ловни пушки, ловен полуавтомат и ловна нарезна карабина. Оръжията са законно притежавани от бащата на детето домакин, но били съхранявани в разрез със закона в мазето на къщата. В джоб на яке е намерена кутия с патрони, калибър 30-06, а на етажерка били наредени ловни патрони.

Мъжът беше задържан за 24 часа още вчера. Малко след 20:30 тази вечер му е повдигнато обвинение и е задържан с прокурорска заповед до 72 часа.

Досъдебното производство по случая е на специален надзор в Окръжна прокуратура Враца и в Софийската апелативна прокуратура.

Предстои извършване на множество експертизи, между които съдебно медицинска, балистична, химическа и психолого-психиатрична.

- Реклама -