Вече има задържан във връзка със смъртта на 8-годишното дете от Мездра

blank
снимка: кадър NOVA

Две са версиите по които  прокурори и полицаи работят във връзка със смъртта на 8-годишното дете в Мездра.

Първата е за смърт, причинена от огнестрелно оръжие, което не е било държано по надлежния ред. Втората версия е за смърт, причинена от пиратка. На брифинг днес стана ясно, че е задържан бащата на съседското дете, с което вчера е играело починалото момче. Арестуваният е собственик на оръжието, което според първата версия може да е причинило смъртта на детето, предаде NOVA.

„Малко след 17.00 ч. в петък е получен сигнал в районно управление Мездра от дежурен от Спешна медицинска помощ за докарано дете без жизнени функции. Предприехме действия по случая“, заявиха от районната полиция.

„Има образувано досъдебно производство. Става въпрос за изключителна трагедия. Продължават да се извършват разпити. Извършен беше оглед и на дома на съседното дете“, заяви ръководителят на Окръжната прокуратура във Враца Владимир Сираков. И допълни, че вероятно смъртта не е настъпила на улицата, а в къщата на приятелчето му.

Улицата, на която бе намерено тялото на детето, все още е блокирана от полиция. Трупът е открит от жена в петък следобед. Местните хора са потресени от новината. По думите им момченцето е било много общително дете.

- Реклама -