Лекарка е в интензивното след поставяне на ваксина срещу коронавирус

10445
blank
Снимка: Pixabay

Ваксинирането срещу COVID-19 набира скорост по целия свят. Властите уверяват, че ваксината е безопасна. Но мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като й беше поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания „Пфайзер“ и германската „Бионтех“.

„Трийсет и две годишната лекарка, която е получила ваксината срещу „COVID-19 на „Пфайзер“/“Бионтех“, се намира в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето (на ваксината)“, предаде DarikNews.

Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза „енцефаломиелит“. „Министерството на здравеопазването съобщава, че вече е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката“, се отбелязва в съобщението. По данни на ведомството преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември. За целта се използва препаратът на „Пфайзер“ и „Бионтех“, който преди това в спешен порядък беше одобрен от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове.