Има храни, които провокират Covid-19. Кои са те?

378

Това се случва, когато се промени киселинно-алкалния баланс

Съществуват продукти, които повишават риска от коронавирусна инфекция поради ефекта им върху състоянието на киселинно-алкалния баланс.

За това предупреждава терапевтът Олга Бурлакова. Лекарят заяви пред журналисти, че киселинно-алкалния баланс в човешкото тяло е важен за поддържането на добър имунитет и здраве, предава zdrave.to.

„Нашите имунни клетки работят правилно, когато в организма присъства добра алкална среда – това допринася за нормалния ход на биохимичните реакции, оптималното функциониране на ензимите.

Има продукти, които модифицират киселинно-алкалния баланс в организма, увеличавайки риска от инфекция с COVID-19″, алармира Бурлакова.

Специалистът посочи най-опасните продукти в това отношение. Според Бурлакова консумацията на храни, приготвени от бяло брашно, както и тези, съдържащи краве мляко и рафинирана захар, може особено значително да потисне имунната функция.

Тя предупреждава и за приема на алкохол, силен чай или кафе, газирани напитки и бързите храни.

Преди това лекарят на руския национален отбор по колоездене Александър Яблуновски посочи в интервю храната и напитките, които осигуряват мощна подкрепа за имунната система, като по този начин намалява риска от инфекция с COVID-19. Той посъветва да включите в менюто си сок от нар и арония, чесън, джинджифил, боровинки.

По публикацията работи Снежина Раева