Премиерът: Когато дойде нашия ред с колегите ще се ваксинираме, за да няма после приказки (ВИДЕО)

109

Бойко Бовирсов беше на посещение в „БулБио“ заедно проф. д-р Костадин Ангелов, проф. Асен Балтов и ген. Венцислав Мутафчийски

Искам българите да знаят, че благодарение на „БулБио“ се купуват български ваксини по цял свят. Това каза премиерът Бойко Борисов, който посети предприятието, става ясно от видео в профила му във Facebook.

„Голямо благодаря и продължавайте така, защото действително разнасяте славата“, допълни той. „Когато ни дойде ред, след хората от първа линия, артисти… Заставаме с колегите и се ваксинираме, за да няма после приказки“, каза още Борисов.

Борисов е придружен от министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, директора на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов и директора на ВМА и председател на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Министър-председателят напомни, че по-рано Министерски съвет бяха отпуснати 22 милиона лева за проекти на предприятието.

Директорът на „Бул Био“ Румен Кофинов благодари за доверието и отбеляза, че с финансовата подкрепа на правителството предприятието ще успее да възстанови производството на животински и антитоксични серуми. „Да разширим производството на БЦЖ с нова линия и да излезем на нови пазари“, отчете той.