Министър Димитров: Чест е да работя за Борисов. Но майка ми ме чака 20 година на село

1827

Министър Димитров: Чест е да работя за Борисов. Но майка ми ме чака 20 година на село. По негови думи, желанието му е да завърши успешно мандата и да се прибере при майка си на село. 

ВиК холдингът си финансира своето дружество – ВиК-Бургас. Няма пари от Националния план. Губим си времето да говорим за Манолова, Върбанов, Тома Биков, зелените и не знам какви още. Имам много власт, но никога няма да си позволя да злоупотребя. Заклех се да спазвам интересите на народа. Те ме провокират да спирам заводи. Няма да участвам и да се занимавам с политика. Ще си отида оплют, но отсега това, което съм обещал на премиера, ще го изпълня. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров в интервю за предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

,,Премиерът каза: „Мога да ви уволня веднага, защото сте мои, него не мога да го уволня, защото трябва да го погледна в очичките, а нямам очи заради вас. Седнете, напишете графика. Трябва да има 100% вода и пълно съдействие в Бургас, единственият питеен язовир да тръгне и земеделците да са доволни“. Поел съм ангажимента, може да е последната работа в живота ми, последната държавна работа, но си изкарвам мандата, поел съм си кръста и ще го нося. За мен е чест да работя за този премиер. Не бягам от отговорност. Не може в този труден момент ние да си мерим химикалките, а хората да нямат вода. На 20 февруари тръбопроводът трябва да е готов, за да не се отработва политически. Спрял съм вече Варна със шест месеца закъснение. Става като КТБ – ти даваш парите, а изведнъж изчезват. Хората не ги интересуват леви, десни, сини и червени. Те искат да има вода и някой да мисли за тях. Забавихме се, коментира министър Димитров.