Усложнена обстановка: Инциденти с камиони причиниха огромни задръствания (ВИДЕО)

blank
Кадър: bTV

Жълт код за опасно време е обявен в цялата страна

С първата сериозна снежна покривка за тази зима се появиха и първите сигнали за затруднено движение по пътищата. На места се стигна до километрични задръствания, предаде bTV. Предупреждение за опасно време – жълт код е в сила в цялата страна.

Аварирали камиони временно затвориха някои от пътищата в страната.

blank
Кадър: bTV
blank
Кадър: bTV
blank
Кадър: bTV

10-километрово задръстване се образува на пътя Русе-Разград. Закъсал тежкотоварен автомобил предизвика опашка от чакащи и в района на Плевен. В района на Антоново също е имало закъсали коли.

Цветомира Велчева прекарва повече от два часа в снежен капан на пътя Ловеч-Плевен. Причината за колоната отново е закъсал тир.

В Искърското дефиле, откъдето минава целият тежкотоварен трафик между Северозапада и София, настилката е мокра и водачите карат с повишено внимание.
Има опасност от падащи камъни. На по-високите места има заледявания.

185 снегорина почистват днес улиците на София. Обстановката в кварталите и в пешеходните зони обаче е усложнена. Рано сутринта снегорините буквално не смогваха да почистят дори големите булеварди. Придвижването с автомобил ставаше трудно. Постепенно нещата се нормализираха.

След основните пътни артерии ще започне почистването и на малките улички. От Столична община напомнят, че пространствата пред търговските обекти трябва да се почистват от собствениците им.

По публикацията работи Снежина Раева