Хванати в крачка: Заловиха телефонни измамници, завлекли възрастни хора с над 90 хил. лв.

blank
Снимка: Pixabay

Мъжете са задържани в момент на измама на възрастна жена от Айтос, която след заплаха и уж помощ от полицията оставила на улицата 11 000 лева и 62 евро

Полицията задържа телефонни измамници, които в рамките на месец успяха да измамят десетки възрастни хора в Карнобат и Айтос. Задържани са в момент на измама на възрастна жена от Айтос, която след заплаха и уж помощ от полицията оставила на улицата 11 000 лева и 62 евро.

Установено е, че арестуваните са извършили седем други измами за 90 000 лева. Тепърва ще се изяснява и дали арестуваните имат участие със схемата за измама свързана с „пари за кръвна плазма за болен от COVID” в същите населени места, предаде NOVA.

„Задържаните са две лица на 21 и 25 години с постоянни адреси в Карнобат. Не са осъждани и са безработни. Единият от извършителите дава подробни обяснения”, обясни наблюдаващият прокурор Милена Стойчева.

„Апелирам към гражданите да не се подават на подобни внушения, като запомнят, че полицията не иска пари по никакъв повод от гражданите, най-малко да бъдат хвърляни от терасите или да бъдат оставяни по пътища”, заяви гл.инспектор Петър Иванов, отдел „Криминална полиция” към ОД на МВР Бургас.

По публикацията работи: Моника Цанкова

- Реклама -