Активисти в Скопие изгориха демонстративно българското знаме (ВИДЕО)

blank
Кадър: bTV
- Реклама -

Активисти на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ публикуваха клип как горят българското знаме

Клипът е качен на сайта на организацията на ВМРО в квартал „Гази Баба“ на Скопие. Излъчен е и по македонската „Нова ТВ“.

Под клипа с подпалването на националното ни знаме активистите са написали текст „Отговор на общата история“, предава bTV.

- Реклама -

Министерството на външните работи на Северна Македония излезе с позиция, в която осъжда действията на младежите от ВМРО-ДПМНЕ.

„След днешното публикуване на видео в социалните мрежи, на която се вижда как се пали знамето на Република България, осъждаме остро този акт като евтин и неуспешен опит да се предизвика омраза сред гражданите на двете държави, както и да се навреди на репутацията на Република Северна Македония“, се казва в документа.

От външнополитическото ведомство осъждат всеки акт на оскверняване на чийто и да било национален символ, включително символите на съседна Република България, както и всяка друга проява на омраза, която не показва истинските отношения между двете държави.

Министерството на външните работи призовава гражданите да не се поддават на подобни провокации, които са в разрез със стратегическите интереси на държавата да поддържа и развива добри отношения със съседите.

По публикацията работи Снежина Раева 

- Реклама -