Защо принуждават Кобрата да замине за Лондон по-рано?

blank
Колаж: Нова Вест

Идеята на по-ранното заминаване на Пулев е да се минимизира възможността мачът му срещу Джошуа да бъде отложен заради COVID-19

Мениджърът на Антъни Джошуа Еди Хърн ще направи всичко възможно Кубрат Пулев да пристигне в Лондон възможно най-рано преди сблъсъка между двамата на 12 декември. По думите на импресариото, това се прави с цел да се минимизира възможността мачът да бъде отложен заради коронавирус, пише Gong.bg.

Според Хърн, няма да има такава опасност, ако Пулев и Джошуа бъдат „изолирани” за няколко седмици преди самия двубой в Лондон.

„Кубрат Пулев ще пътува до Лондон съвсем скоро, много по-скоро отколкото си мислим, и ще влезе в балона седмици по-рано. Голяма част от тези момчета, които печелят значителни суми са тествани почти ежедневно”, коментира Хърн пред Sky Sports.

“Ще докараме Пулев тук. Всеки международен боксьор трябва да бъде тестван преди да пътува и ще направим всичко възможно, че той ще бъде в балона, в изолирана среда, защото просто не можем да рискуваме”, допълни той.

Кубрат Пулев: Джошуа ще е с титлите още малко, смятам да го бия убедително

„Обикновено, вероятността един двубой да бъде отложен в последната седмица е между 5 и 10%. В момента обаче нещата са 50:50. Когато говорим за мач от такъв калибър, трябва да се вземат допълнителни мерки, за да гарантираме, че двамата ще бъдат в балона под строг надзор”, каза още той.

- Реклама -