Как да разберете, че имате проблем с белите дробове?

blank
Снимка: Pixabay

В сезона на респираторните инфекции могат лесно да се срещнат усложнения на грип или настинка. Като правило, ако болестта засяга белите дробове, симптомите не се появяват веднага

Има обаче признаци, които сигнализират, че нещо не е наред с белите дробове на човек:

Диспнея

Задухът след тренировка е напълно нормален. Не трябва да се появява поради минимална физическа активност. Ако ви е трудно да дишате, след като сте потичали малко, тогава трябва да се консултирате с вашия лекар.

Задухът се появява не само поради проблеми с белите дробове, но може да се дължи и на сърдечни заболявания, така че е необходима лекарска диагноза.

Цвят на устните и крайниците

Ако белите дробове не функционират правилно, тогава по-малко кислород влиза в кръвта. И така, спира да циркулира през тялото, което се отразява в цвета на крайниците и цвета на устните. Синьо или лилаво показва, че тялото не получава достатъчно кислород.

Главоболие и световъртеж

Честите главоболия и световъртеж след събуждане са аларма за респираторен проблем. В съня си човек не може да контролира колко кислород вдишва, поради което поради липса на кислород главата му може да го боли и замая.

Липсата на кислород показва, че белите дробове на човека работят много зле.

Източник: zdrave.to