Бил Гейтс преди 5 години: Човечеството ще се сблъска с опасен вирус, по-смъртоносен от еболата (ВИДЕО)

blank
Кадър: YouTube
- Реклама -

В изявата си през 2015-а година милиардерът предупреди, че никой народ няма да бъде достатъчно подготвен, за да го предотврати

Прави впечатление, че основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс е извънредно активен в социалните мрежи и информационните канали от началато на пандемията покрай новия коронавирус.

Всъщност американският милиардер още преди пет години озадачи голяма част от световното население, когато в една от доста по-редките си изяви тогава предупреди, че „в скоро време на човечеството му предстои сблъсък с много опасен вирус, който ще бъде дори по-смъртоносен от еболата“.

- Реклама -

По думите на Гейтс през пролетта на 2015 г. „вирусът ще зарази изключително голям процент от световното население и никой народ няма да бъде достатъчно подготвен, за да го предотврати“.

Сега, след като от американската компания „Пфайзер“ тържествено обявиха, че тяхната ваксина е с 90% ефикасност срещу COVID-19, милиардерът също се изказа по темата в интервю за CNBC.

Ако всичко се развие по план, ваксината на „Пфайзер“ ще бъде първата ваксина, която до края на октомври ще получи необходимото лицензиране да се прилага, посочи Гейтс.

Случайно или не, именно „Пфайзер“ е една от фармацевтичните компании, в които основателят на „Майкрософт“ има вложени акции.

По публикацията работи: Моника Цанкова

- Реклама -