Коя част от пилешкото месо да ядем и коя по-добре да пропуснем?

62

Гастроентеролог дава своите съвети за консумацията на пилешкото месо

Гастроентерологът Инна Мазко съветва да се даде предпочитание на гърдите при избора на пилешко месо.

Тази част от пилето е с най-диетичното и вкусно месо. В допълнение, бялото месо съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно – хормони и антибактериални лекарства.

Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно, тъй като в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалиста порталът KP.ru.

Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото от свинското или говеждото. Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Не случайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания, пише БГНЕС.

Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.