Гастроентеролог дава своите съвети за консумацията на пилешкото месо
Гастроентерологът Инна Мазко съветва да се даде предпочитание на гърдите при избора на пилешко месо.
Тази част от пилето е с най-диетичното и вкусно месо. В допълнение, бялото месо съдържа по-малко химически добавки, които могат да се използват при отглеждането на пилета. А именно – хормони и антибактериални лекарства.
Тъмното пилешко месо обикновено се счита за по-вредно, тъй като в областта на подбедриците и бедрата добавките при отглеждането на птиците се отлагат в по-големи количества, цитира думите на специалиста порталът KP.ru.
Мазко също така отбеляза, че протеините от пилешко се усвояват по-добре, отколкото от свинското или говеждото. Важно е да се знае, че месото на птицата е богато на витамини от група В. Не случайно пилешкият бульон се препоръчва при настинки и други заболявания, пише БГНЕС.
Витамин В6, съдържащ се в птичето месо, поддържа имунната система, а витамин В5 подобрява метаболизма.