Простичка рецепта как да сме щастливи

blank
Снимка: Pixabay

За каквото мислим, такова и привличаме в живота си. Никой освен нас самите не е виновен за обстоятелствата, в които се намираме.

В тази привидно наивна, детска философия се крие самата същност на живота. Това твърди порталът „Локално“, позовавайки се на литература по темата и разказвайки притча от един от тези материали.

Две дървета, дъб и върба, растели на хълм. Дъбът растял щастлив, разпростирайки се на височина и ширина. Птиците били щастливи да отмарят в неговата сянка. Той им се възхищавал и разговарял с тях, а в замяна те му пеели с удоволствие. Имало студени и дъждовни дни без слънце, дълги зимни нощи, но дървото не се търевожело, имало увереност в семената, от които поникнало. Другото дърво постоянно се тревожело. То плачело през нощта, а птиците не идвали при него. То се оплаквало високо и всички го наричали тъжна върба. От толкова много плач и скръб върбата залиняла и се превърла в малко грозно дърво. Селяните, виждайки отдалеч, че това разваля гледката им до мощния дъб, намислили да го отсекат. Те дошли с брадви и с няколко удара съборили дървото, в което вече нямало живот. Така че върбата я застигнала съдбата, от която се страхувала с постоянното си оплакване, а дъбът растял сам на хълма, но никога не се чувствал самотен. Той се превърнал в мощно и голямо дърво, в сянката на което хората почивали през лятото, птици спели в неговата корона, катерици скачали по ствола му.

От нас зависи да извличаме максимума от всеки ден, да го очакваме с нетърпение и да търсим само красивото в него, така че да започнат да ни се случват хубави неща.

Напълно вярна е сентенцията, че каквото излъчвате, такова и привличате.

Помислете за това, когато се събудите в лошо настроение, когато през деня попадате само на нещастни хора и ситуации, които ви изнервят още повече, съветва порталът.

Когато обаче станете с положителни мисли, няма ситуация, която да разруши вашето щастие. Всичко зависи от самите нас. 

 БГНЕС